Training 2 - Herhaling kinderEHBO & reanimatie kind en volwassene.
Categorie:
Categorie A acute situatie in het kraambed: 0,5 punt Categorie A EHBO kinderen - Praktische en communicatieve vaardigheden: 1 punt Categorie A EHBO kinderen - theorie: 1 punt Categorie A Baby- kinder- volwassen- reanimatie - Praktische en communicatie vaardigheden: 1 punt Categorie A Baby- kinder- volwassen- reanimatie - theorie: 0,5 punt
Les data:
7 x per jaar
Les tijden:
13.00u - 17.00u
Docenten:
Externe docent (door Preventief BV)
Locatie:
Preventief BV op locatie. Veldweg 6-F te Hedel.
Doelgroep:
Kraamverzorgenden
Aantal deelnemers:
12
Certificering:
Accreditatie van deze training zal door Preventief BV worden geregistreerd.
Inhoud training:
140.000 kinderen worden jaarlijks behandeld op de spoedeisende hulpafdeling. Ongevallen in en rond het huis komen vaak voor, ook in de kraamweek. Vallen, verslikken of branden: als het gebeurt, wordt jij geacht om te weten wat je moet doen.
De Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) herhaling zal worden verzorgd volgens de richtlijnen en eindtermen van het Oranje Kruis. Aan de orde komen onder andere:
- Achtergrondinformatie verschillen baby en kind ten opzichte van volwassenen;
- Veel voorkomende ongevallen per leeftijdscategorie;
- Kleine ongevallen: Wespensteek, tekenbeet, tand eruit, voorwerp in de neus;
- Verbandkoffers en gebruik verbandmiddelen;
- Diverse verwondingen: Schaafwond, brandwond, snijwond;
- Vergiftiging en allergische reacties;
- Epilepsie, hersenschudding en koortsstuipen;
- Verslikking baby en kind;
- Stabiele zijligging en draaien van buik naar rug.
Tijdens de training ‘Reanimatie van kind en volwassene’ leer je reanimeren bij zowel een kind als een volwassene en hoe je het gebruik van de AED kan inzetten.
De reanimatie van baby’s en kinderen vraagt een andere aanpak dan bij volwassene. Dit komt door het verschil in grootte en bouw van het lichaam. Tijdens de training leer je hoe je moet handelen.
Bij de training ‘Kinder EHBO´ kan je oefenen in geacteerde ongevalssituaties met een ervaren lotusslachtoffer. Het is een dag, waarbij praktijk en theorie afgewisseld wordt en je kan trainen in een veilige omgeving met realistische scenario’s die zijn afgestemd op jouw werkgebied.
Het diploma Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis is 2 jaar geldig en wordt alleen verlengd als de cursist heeft aangetoond competent te zijn en de geleerde vaardigheden beheerst. Dat kan door iedere 2 jaar 4 uur herhalingsonderwijs te volgen. Daarna ontvangt de cursist de verlenging van het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp aan Kinderen.